Címlap arrow Tarka oldalak arrow Elégedett házi kedvencek, boldog gazdik

Elégedett házi kedvencek, boldog gazdik
 

A Cupák Állateledel Bolt 1993 óta igyekszik kedvébe járni Maglód és a környezõ települések cicáinak, kutyáinak, kisállatainak, vagyis házi kedvenceinknek. Kovács Gyula és felesége Krisztina, szakértelmükkel és tapasztalatukkal a régió egyik legnagyobb állateledel forgalmazójává „nõtte ki magát”.
Hogyan is kezdõdött, milyen elképzeléseik, milyen terveik vannak, mit szeretnének megvalósítani? Errõl és még sok másról is beszélgetünk a szimpatikus házaspárral.A kilencvenes évek nagy változásokat hoztak többek között a gazdasági életben, az emberek gondolkodásában, életfelfogásában is, amelybe beletartozott a házi kedvencekkel való bánásmód is. Ez az idõszak hívta életre vállalkozásukat.
- A gazdik akár tudatosan, akár öntudatlanul, úgy is igyekeztek kimutatni szeretetüket házi kedvencük iránt, hogy már nem a maradék csirkepörkölttel tartották jól õket, hanem állateledel boltban válogattak a szélesebb kínálatból. Persze az is közrejátszott ebben a folyamatban, hogy míg az emberi élelmiszer árak alaposan „megugrottak”, addig lényegesen olcsóbban lehetett táplálékot vásárolni egy ezzel foglalkozó szaküzletben. De ez manapság is így van. Régebben a 2.80-as kolbász valóban 2.80-ba került. Ma már ugyanez a kolbász legalább 700Ft. Mi itt a boltban pedig már 100 – 150Ft-ért tudunk húst adni a kutyának. A gondos háziasszony nem dobja ki a méreg drága  rizst, kenyeret, tejet, hanem eljön ide az  állateledel boltba és itt vásárol lényegesen olcsóbban. - magyarázza Gyula.
Krisztina már sorol is néhányat a negyvenféle húsáruból.
- Fagyasztott csirke darálék, csirke nyesedék, csirke comb, csirke szárny, csirke láb, fõtt bõrös nyak, fõtt csirke mellcsont, fõtt csirke farhát, fõtt darálék rúd marha és vad ízben, fõtt marha, fõtt vadhús…minden mennyiségben. Egy ország kultúráját az is meghatározza, hogy hogyan bánnak az állatokkal. Azt látjuk, hogy egyre többen, egyre gondosabban bánnak az állataikkal. Óriási a fejlõdés, megnõttek az igények és ezzel együtt a kínálat is. Hatalmas választékunk van nekünk is.
Úgy látom, hogy Gyula az irányító, az ötletember, õ veszi át ismét a szót.
- Igyekszünk felmérni az igényeket és annak megfelelõen lépünk. Például gyakran fellapozzuk a meglévõ cégek oldalait és e kapcsán érdekes dologra lettünk figyelmesek. Szerintük a kutya és a macska nem is eszik húst!
- Miért vélekednek így?
- Azért, mert a forgalmazónak sokkal kényelmesebb száraztáppal és konzervvel dolgoznia. Ezért igyekeznek foggal-körömmel meggyõzni mindenkit arról, hogy a konyhai maradék, a hús helyett, az általa forgalmazott táppal etessünk. Ennek ellenére el kell mondanom, hogy bizony a kutya és a cica a mai napig is, még mindig húsevõ! Zárójelben jegyzem csak meg, hogy én kb. 40 éve fogyasztottam utoljára tápot, amikor kedves édesanyámnak elfogyott az anyateje! Konzervet meg akkor eszünk, amikor sátras nyaraláson vagyunk.A kutya-cica konzervek kilencvenkilenc százaléka csak 4% hússzármazékot tartalmaz. Állagából adódóan pedig még a rágás örömét is elvesszük kedvenceinktõl. Ez az új divat erõsen megrövidíti pénztárcánk tartalmát és többszörösébe kerül, mint a hagyományos etetés. Nyugodtan utána lehet számolni! Természetesen egy jól megválasztott táppal, konzervvel alkalmakként kiváltható ez az etetési mód.
- A hagyományos házi kedvencek köre kibõvült, hiszen ma már nagy divat, hogy nemcsak macskákat, kutyákat tartanak, hanem kisrágcsálókat, madarakat, halakat, hüllõket, egzotikus állatokat is lehet találni az otthonokban.
- Igen, a hobby állattartók érdeklõdése szélesebb körû lett. Boltunkban kapható nyúltáp, tengerimalac, csincsilla, degu eledel, haleledel, teknõseledel, madáreleség, rágcsáló eleség is. Azon kívül akvárium, bele való dekor, háló, hõmérõ, algamentesítõ, madáretetõ, csõrkoptató, hogy csak néhányat említsek a kínálatból. De ha véletlenül valami olyasmit kér a Kedves Vevõ, ami éppen nincs a raktáron, nagyon rövid idõ alatt beszerezzük.
- Hogy boldogultok a multik konkurenciájával?
- Nem könnyû, de a kis vállalkozóknak mindig vannak kitörési pontjai. Igyekszünk nagyobb gondot fordítani a személyes kapcsolatra, a szaktudása, a rugalmasságra, a kiszolgálás minõségére. Igyekszünk szaktanácsokkal segíteni az érdeklõdõket. De, ha õszinték akarunk lenni, azért a multik nagyon jól csinálják, amit csinálnak és van mit tanulni tõlük. 
- Mivel kedveskedtek még, mivel igyekeztek még többet adni a vevõiteknek?
- A házhoz szállítás igényét több Kedves Vásárlónk is jelezte. Vannak közöttük idõsebbek is, akiknek talán még fontosabb, hogy legyen a közelükben egy kis állat, akit szerethetnek, babusgathatnak, aki megóvja õket az elmagányosodástól. Szívesen kiszállítjuk nekik is a kívánt árut, ugyan úgy, mint mikor kismamák keresnek bennünket, vagy bárki, aki valami miatt nem tud személyesen lejönni a boltunkba. Igyekszünk ennek az elvárásnak is megfelelni.
Hétfõtõl péntekig 9h-13h – ig telefonon, a 06-70/336-9903 számon hívhatják ügyfélszolgálatunkat. Vagy írhatnak is, e-mail címünk: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Megnyílt a Web áruházunk, azon keresztül is megkereshetnek és vásárolhatnak tõlünk.
Azon vagyunk, hogy Cupák Állateledel Boltunkat – csak úgy, mint az eddig eltelt közel 20 év alatt - vevõkörünk teljes megelégedésére mûködtessük.
Kovács Gyula és felesége Krisztina végezetül egy felhívást szeretne közzé tenni.

 

„Menhelyeknek, alapítványoknak, különbözõ állatvédõ szervezeteknek jelentkezését várjuk, akiket egyénre szabott árainkkal, felajánlásainkkal támogatni tudnánk.”    

(P.M.)


                                                                                                                                          
   

Olvasi hozzszls  
 

 


Hozzszls
A hozzszlshoz be kell jelentkezni.
Belps vagy regisztrci szksges.

Mg nincs hozzszlsmXcomment 1.0.9 © 2007-2014 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved

Felhívás

Varázsolda!

 

 A Domján Edit Művészeti Tábor 2014. augusztus 04.- 09. között

óvodás korú gyerekek számára nyitja meg a Varázsolda-t.

 

Részletes felvilágosítás:

Tel: 06-30/378-7381

 

E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

 

Vers

 

Weöres Sándor: (1913.06.22. – 1989.01.22.)

 

RONGYSZŐNYEG (részlet)

 

Legyen tiéd, ha kell,

az imádott szerencse,

de engem őrizzen

tetteimnek bilincse,

 

hagyjon a véletlen

a mézben vagy a sárban,

magam-varrta sorsot

hordjon mindég a vállam.

 

 

A hangod akkor legszebb

ha kerete a csöndnek,

a hajad akkor legszebb

ha cseléde a napsugárnak,

az arcod akkor legszebb

ha emlékszem rája sírva,

a sorsod akkor legszebb

ha elszáll mint az ének.

 

 

        Szikrázó

        az égbolt,

aranyfüst a lég,

        eltörpül

        láng-űrben

a tarka vidék.

 

        Olvadtan

        a tarló

hullámzik, remeg,

        domb fölött

        utaznak

izzó gyöngyszemek.

 

        Ragyogó

        kékségen

sötét pihe-szál:

        óriás

        magányban

egy pacsirta száll.

 

 

Kakas kukorít, hajnal kivirít,

    a réti rigó dala röppen,

arany bivalyok gerince ragyog

    márvány-eres égi ködökben.

Ma ládd: a hímes föld, láng-habos ég

csak láz-tünemény, csak híg buborék,

    széthull, tenyeredbe csöppen.

 

A lábadon itt topánka szorít:

    ez a föld! a gyökér-ölü erdő!

a homlokodon kék pántlika fon:

    ez a menny! a fejedre tekergő!

és közbül a szív, a kalitka-madár,

kit féltésed vasrácsa bezár:

    ha elszáll, vissza sosem jő.